VIDEO Open Tuinen Weekend

Op 15 en 16 juni zijn er ook in Haaksbergen weer meerdere tuinen te bezichtigen tijdens het Open Tuinen Weekend. Er is een gevarieerd aanbod, van klein tot groot en van stadstuin tot boerderij tuin.

Voor de tuineigenaren is het een hobby. Ze doen graag alles zelf, van ontwerp naar aanleg en dan het onderhoud. Ze laten u graag hun tuin zien van 10.00u tot 17.00 u. Info boekjes zijn bij de VVV’s verkrijgbaar, onder meer in De Kappen in Haaksbergen.

Het Open Tuinen Weekend is een begrip onder tuinliefhebbers. Doelstelling van het Open Tuinen Weekend (OTW) is het promoten van tuinieren in de brede zin van het woord. Diverse leden van de afdeling Berkelland/Haaksbergen en omstreken, zijn bereid om hun tuin open te stellen voor publiek in dit weekend. In 2023 waren er 25 deelnemende tuinen. Naast de tuinen uit Berkelland/ Haaksbergen, sluiten zich ook tuinen uit omliggende plaatsen aan.

Naast het OTW kan men ook aangeven welke andere dagen en of avonden een tuin open is. Het boekje wordt in april gedrukt en is medio mei beschikbaar Actieve leden zorgen voor verspreiding per plaats en ook bij de VVV’s in Eibergen, Neede, Borculo, Ruurlo en Lochem zijn de boekjes verkrijgbaar. In Haaksbergen in het ‘Toeristisch Informatie Punt’, gevestigd in De Kappen zijn de OTW boekjes gratis af te halen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij Yvonne en Herman Scharenberg aan de Sonderenstraat 44 te Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Groei & Bloei Berkelland-Haaksbergen e.o.

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet