VIDEO Opening locatie Kinderopvang Bloesem aan het Dievelaarslaantje

Kinderopvang Bloesem heeft er een bijzondere locatie bij: na een jaar verbouwen is de Dievelaarschuur eindelijk klaar voor gebruik.

Wethouder Pieter van Zwanenburg opende samen met de kinderen van Bloesem op zondag 26 maart de nieuwe locatie van Kinderopvang Bloesem aan het Dievelaarslaantje. Pieter van Zwanenburg (tevens de voorzitter van stichting Groot Scholtenhagen) knipte met een van de kinderen van Bloesem een lintje door. Ook alle ouders van Bloesem waren uitgenodigd en er was een paas activiteit voor alle kinderen van Bloesem Haaksbergen.

Bloesem Kinderopvang is een lokale, kleinschalige kinderopvang organisatie, met vestigingen in Haaksbergen (KDV, BSO, VSO en PSZ) en een vestiging in Enschede (KDV en BSO).

Bloesem werkt met horizontale groepen (groepen op leeftijd ingedeeld) met vaste leidsters op vaste dagen. Dit maakt dat er voor ouders en kinderen altijd een bekend gezicht klaarstaat.

De Dievelaarschuur

De Dievelaarschuur is een gemeentelijk monument. Voor de eerste wereldoorlog werd de Dievelaarschuur gebruikt voor het opslaan van de gewonnen turf. De turf werd gebruikt als brandstof. Na de eerste wereldoorlog was het gedaan met de turfwinning. De schuur werd verkocht aan de J.H.G. Jordaan. Die besloot er te midden van het fraaie natuurgebied een theehuis in te richten. De paardenstal werd voorzien van een buitendeur en omgebouwd tot keuken.

De Dievelaarschuur kon in 1951 als clubgebouw door de scouting in gebruik worden genomen, nadat deze in het voorafgaande jaar was afgebroken en herbouwd op de huidige plek. De naar het gebouw leidende laan kreeg in de volksmond al spoedig de naam ‘Dievelaarslaantje’.

Tot 2021 was de Dievelaarschuur onderkomen van de scouting Han Jordaan. Vanaf augustus 2021 is het een parttime onderkomen van Kinderopvang Bloesem.

Kijk voor meer informatie op de website van Bloesem Kinderopvang

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet