VIDEO Oprichting ZWO 23

De samenwerking was al begonnen. De jeugdafdelingen van TVO in Beckum en Hoeve Vooruit (Sint Isidorushoeve) worden nu samen ZWO ’23.

Zaterdag 26 augustus was de presentatie van de samenwerking. Een volledige fusie van beide voetbalclubs wordt niet uitgesloten door de voorzitters.
Zowel TVO als Hoeve Vooruit hebben al jaren te lijden onder een gebrek aan jeugd. In St. Isidorushoeve is de laatste jaren volop gebouwd voor jonge gezinnen, waardoor er met name een gebrek is aan oudere kinderen, terwijl in Beckum die bouw de komende jaren nog plaats moet gaan vinden. Hierdoor telt Beckum relatief weinig jonge kinderen.

De belangrijkste reden voor de uitgebreide samenwerking is het teruglopen van de ledenaantallen. Door de samenwerking te zoeken kunnen de leeftijds- en kwaliteitsverschillen binnen teams klein gehouden worden, wat het spelplezier alleen maar ten goede komt. Ook de sponsoring bij de jeugd wordt in een nieuw jasje gestoken: Teams spelen niet langer met de naam van een bedrijf op de borst, maar met de tekst Vrienden van ZWO ’23. Bij de ingangen van sportparken ‘t Kruudnhof en ‘t Meuken komen dan borden te staan met alle sponsoren die behoren tot de Vrienden van ZWO ’23.

Kijk voor meer informatie op de website van Hoeve Vooruit

Kijk voor meer informatie op de website van TVO

Meer sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet