VIDEO Ronde Tafel Rally editie 2021

De organisatoren maakten op zondag 13 juni een feest van de editie 2021

Na een onstuimig jaar zijn we allemaal weer toe aan leuke uitjes. De organisatoren van de Ronde Tafel Rally wilden de annulering van vorig jaar snel vergeten en maakten op zondag 13 juni een feest van de editie 2021.

Naast het vaste inschrijfgeld van 127 euro per deelnemende equipe hadden de deelnemers dit jaar de mogelijkheid om een losse donatie te selecteren. De gekozen donaties komen volledig ten goede van twee lokale goede doelen: JuNiMo en de Wegdam Foundation.

Junimo

Vriendschap is belangrijk. Kinderen uit het speciaal onderwijs hebben vaak minder sociale contacten in hun directe omgeving doordat zij verder weg op school zitten. Ze vinden moeilijk aansluiting bij andere kinderen en spelen daardoor minder samen. JuNiMo biedt deze kinderen de mogelijkheid bieden om sociale contacten op te bouwen door samen te zijn in de vorm van een speelmiddag.

Onder enthousiaste en professionele begeleiding bieden zij verschillende activiteiten aan die variëren van een spelletjesmiddag tot koekjes bakken en van knutselen tot lekker buiten spelen. Activiteiten waaraan iedereen op zijn eigen manier en niveau aan kan deelnemen. JuNiMo vindt het belangrijk dat kinderen met een verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis net als hun broer of zus kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten.

Kijk voor meer informatie op de website van Junimo

Wegdam Foundation

Wegdam Foundation komt voort uit de activiteiten van Wegdam Food Link BV, een handelskantoor en investeerder die vooral actief is op het Afrikaanse continent. Via deze weg komt eigenaar Brian Wegdam in aanraking met bittere armoede, schrijnende situaties, maar ook met lokale mensen die daar wat aan doen. Dit zijn de helden die wij willen helpen in hun strijd tegen armoede en onrecht.

Wegdam Foundation is opgericht om middelen in te zamelen voor ondersteuning van projecten in landen waarin we actief zijn. Financiële hulp en goederen komen direct terecht op de plek waar het nodig is, zonder overheadkosten

Kijk voor meer informatie op de website van de Wegdam Foundation

De Ronde Tafel Haaksbergen

De Ronde Tafel Haaksbergen, met tafel nummer 127, is een van de bijna 200 Ronde Tafels binnen de, overkoepelende, Nederlandsche Tafelronde. Het is een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert en die tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld. Hierdoor draagt ze bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden.

Tafelaars zijn welkom vanaf 18 jaar en moeten, als ze voor 31 maart 40 jaar zijn geworden, de Tafel weer verlaten. Daardoor vernieuwt het ledenbestand zich voortdurend en is er geen ruimte voor verzadiging en vergrijzing. Daarnaast zorgen de lokale Tafels dat er bij voorkeur geen twee Tafelaars zijn met hetzelfde beroep en dat de leeftijdsopbouw van de Tafel gelijkmatig is. Elke Tafel heeft gemiddeld 16 tot 20 leden van zeer divers pluimage.

Kijk voor meer informatie op de website van de Ronde Tafel Rally

Meer over sport in haaksbergen

Meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet