VIDEO Samengestelde Menwedstrijden in Haaksbergen

Rijvereniging de Sterruiters organiseerde op 25 en 26 juni 2022 weer een Samengestelde Menwedstrijd.

De Samengestelde Menwedstrijd vond plaats op het wedstrijdterrein aan de Onlandsweg 2 in Haaksbergen. Er werd deelgenomen door combinaties van enkel-, twee- en vierspannen, met paarden en pony’s. De menwedstrijd ging vrijdags van start met de dressuur, waarbij de menners konden laten zien of hun paarden gehoorzaam de oefeningen uitvoeren die gevraagd worden. Direct na de dressuurproef reden de combinaties een vaardigheidsparcours. Met kegels werd een parcours uitgezet, daarna was de bedoeling dat de aanspanningen in de juiste volgorde door de poorten zouden rijden, zonder dat de kegels geraakt zouden worden.

Op zaterdag stond het meest spectaculaire onderdeel op het programma: de marathon. Hierbij komt het aan op de stuurmanskunsten van de menner en de snelheid van de paarden. De menner moet met zijn combinatie een route afleggen door natuurlijke en kunstmatige obstakels, zoals heuvels, bomen, palen en waterpartijen.

Over de Sterruiters

Ponyclub en Landelijke rijvereniging de Sterruiters is opgericht in 1967 en is gehuisvest in Haaksbergen. De naam van de vereniging is ontleend aan het wapen van Haaksbergen. De 5-puntige ster symboliseert de oude structuur van de verschillende buurten.

De Sterruiters is aangesloten bij de KNHS en is ingedeeld kring Reggedal in de regio Overijssel. De vereniging heeft ongeveer 200 leden (pony’s en paarden) die actief zijn in de afdelingen dressuur, eventing, mennen en springen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sterruiters

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Meer cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Astrid ten Voorde
Montage en tekst: Matthijs Prns
Een productie van RTV Sternet