VIDEO Schapen scheren

De schapen van de kudde in Haaksbergen zijn weer klaar voor het warme weer.

Vlak voordat de schaapskudde weer naar het veen gaat, worden de schapen ontdaan van hun warme jas.
Eindelijk is het weer zover! Na vier lange donkere maanden in de schaapskooi, waarin ongeveer 450 lammetjes zijn geboren, mag de schaapskudde weer naar het Haaksbergerveen en de grote stille heide, terug naar waar de kudde voor bedoeld is: natuuronderhoud door middel van begrazing op het prachtige hoogveen.
Op Bevrijdingsdag zondag 5 mei om 11.00 uur gaat het gebeuren. De schapen dansen weliswaar niet als koeien, maar het is wel te merken dat de hele kudde blij en opgewonden is. Ook voor de herders breekt het mooie hoedseizoen weer aan. Het meest blij is onze penningmeester, want de schapen vreten nu zelf en hoeven niet meer op stal gevoerd te worden.

Wilt u deze wandeltocht meelopen met de kudde, dan kan dit. Dat kost niets, maar u moet uw hond wel thuis laten, anders wordt de onrust te groot. De tocht is ongeveer 1 km lang en zal een klein uur duren. Het Bezoekerscentrum is voor deze gelegenheid vanaf 10.00 uur open tot 16.30 uur. U kunt dus voor of na de wandeling genieten van een kopje koffie of thee met heerlijk appelgebak en fris of een ijsje voor de kinderen. Als u niet op de fiets kunt komen, dan graag auto’s parkeren vanuit Haaksbergen aan de linkerkant van de Welmerweg.

Kijk voor meer informatie op de website van de Schaapskudde Haaksbergen

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Constance van Wolferen
Montage: Jesse Nieuwenburg
Tekst: Schaapskudde Haaksbergen
Een productie van RTV Sternet