VIDEO Spreekrecht voor de heer Koenderink

Inwoner van Haaksbergen benoemt Pfizerrapport als onderwerp bij spreekrecht gemeenteraad

Het was een opmerkelijk begin van de vergadering van de gemeenteraad van Haaksbergen op de laatste dag van november. Voor het spreekrecht had zich de heer Koenderink aangemeld, die behalve een groot aantal ‘supporters’ ook een rapport van Pfizer (wellicht de grootste farmaceut ter wereld) had meegenomen en dat op de tafels van de leden van de gemeenteraad achterliet. Zijn presentatie had betrekking op dit rapport, dat volgens hem pas over 75 jaar vrijgegeven zou mogen worden.

Wat de heer Koenderink zei over de ‘conclusies’ uit het rapport kwam – grofweg – neer op grote oversterfte, aanzienlijk meer kankergevallen, opvallende oversterfte bij geboortes etcetera. In de wereld en in Nederland in het algemeen, maar in Haaksbergen in het bijzonder.

De heer Koenderink gaf aan van mening te zijn dat de burgemeester de vaccinaties tegen het corona virus niet langer zou mogen faciliteren. De gemeenteraad nam kennis van zijn betoog. Een fractie merkte nog op, dat hij dit verhaal beter zou kunnen melden in Den Haag. ‘Den Haag luistert niet naar ons’, was de reactie. Waarna burgemeester Welten overging tot de orde van de dag.

Na een klaterend en instemmend applaus verliet de aanhang van de heer Koenderink de publieke tribune. Einde van een uniek voorbeeld van het spreekrecht voor burgers van Haaksbergen.

Meer over politiek in Haaksbergen

Meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet