VIDEO studio interview 5 mei

Na enkele magere corona jaren kan het eindelijk weer: een volwaardige 4 en 5 mei viering.

Na enkele magere corona jaren kan het eindelijk weer: een volwaardige 4 en 5 mei viering.

Tijd voor een interview met Angélique Karnebeck, Peter Eijkholt en Linda Kloppenburg van de stichting Herdenking & Vrijheid.

De harmonieorkesten van Haaksbergen en Buurse geven op 5 mei samen met projectkoor Haaksbergen een bevrijdingsconcert op de Markt. De muziek die wordt gespeeld en gezongen is divers: van pure koormuziek tot Afrikaanse sferen en popmuziek. En niet te vergeten oude meezingers, uit de tijd van de tweede wereldoorlog en de bevrijding.

Toen in Nederland 75 jaar vrijheid gevierd zou worden, was er een heel programma opgezet om deze dag extra feestelijk te laten verlopen. Er is muziek geoefend, vergunningen aangevraagd, oude voertuigen zouden door de straten van Haaksbergen rijden en er kwam een herdenkingsmonument. Een Anne-Frank boom werd geplant in Haaksbergen en in Ahaus om de band tussen de grensgemeenten te benadrukken. Sommige van deze activiteiten werden in stilte uitgevoerd. Anderen gingen toen niet door. Gelukkig is het enthousiasme onder de muzikanten nog onverminderd aanwezig en dat gaan we zien en horen op bevrijdingsdag.

In vrijheid te kunnen leven zal van oud tot jong belangrijk blijven en aandacht verdienen.

De burgemeester zal het avondprogramma openen. Het optreden van dit grote orkest zal ook live worden gestreamd door RTV Sternet.

Programma 5 mei 2022, Markt Haaksbergen
14.30 tot 16.00 Senioren orkesten Haaksbergen & Buurse, Clippers Crew Singers
20.00 Groot orkest: Crescendo Buurse, Haaksbergse Harmonie, Projectkoor Haaksbergen, Rutger en Mathanja
22.30 The Elstars Coverband