VIDEO Suzan start crowdfunding voor haar zus

Als je maagkanker hebt en nog volop in het leven staat heb je gewoon pech.

Maagkanker is een vorm van kanker die relatief weinig voorkomt. Statistisch gezien dus niet interessant om onderzoeksgeld voor vrij te maken. Behandeling is duur en wijk je uit naar het buitenland, dan vergoedt je verzekering die dus niet.

Sonja kreeg de diagnose maagkanker in augustus 2022. Volgens de prognoses zou ze nog enkele maanden te leven hebben. Voor deze jonge vrouw, die bruiste van energie stond het leven plotseling op zijn kop. Ze moest tegelijkertijd haar bruiloft en haar begrafenis voorbereiden.

De familie en met name haar zusje Suzan, wilde iets doen en niet het gevoel hebben met de rug tegen de muur te moeten toekijken hoe hun dierbare Sonja dood zou gaan aan een ziekte, waar je niks aan kunt doen. Suzan begon een crowdfundingsactie, om in ieder geval de behandeling in België door te kunnen laten gaan. Voor Sonja is het daarnaast belangrijk dat niet alleen zij, maar ook lotgenoten geholpen worden en dat er aandacht komt voor de ziekte op zich. Ter vergelijk noemt ze nog dat een ziekte als ALS voorkomt bij 3 op de 100.000 mensen. De diagnose maagkanker krijgen 1657 op de 100.000 mensen.

Suzan, kapster en eigenaresse van een kapsalon, heeft een donatiepotje voor haar zus op de toonbank staan. “Niet iedereen wil via internet doneren, maar elke gift is welkom”.

Wil je ook doneren?
Kijk voor meer informatie op de website van Go Fund Me

Kijk voor meer informatie op de website over maagkanker

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet