VIDEO Tentoonstelling 100-jarig Nut en Sport

De Nut & Sport leden hadden de zaal van het Schuttershoes prachtig aangekleed tijdens de tentoonstellingsdagen, zodat alles er feestelijk uitzag.

In deze moeilijke en drukke tijd is de kleindieren hobby een fantastische manier om te ontspannen. Dit doet de vereniging Nut en Sport al 100 jaar. Samen met de leden wordt veel plezier beleefd aan het houden en fokken van kleine dieren. Op de tentoonstelling werden de mooiste dieren geshowd. Deze dieren waren gekeurd door topkeurmeesters.

De toekomst van de vereniging is moeilijk. Door de vergrijzing loopt het ledenaantal terug, de nieuwe generatie heeft andere interesses, en het houden van dieren in stedelijk gebied staat onder druk. De vereniging zoekt daarom samenwerking met andere verenigingen uit de regio. In het kader van het 100 jarig bestaan werd er toch een tentoonstelling georganiseerd in een kleinere vorm dan vroeger gedaan werd. De grote tentoonstelling die in het verleden bij de Bouwmeester gehouden werd, zal niet meer terug komen. De vereniging vierde hun 100 jarig bestaan met een gezellige feestavond.

Kijk voor meer informatie op de website van Kleindierenvereniging Nut en Sport

Meer sport in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet