VIDEO Tineke Everink wint Overijsselse Vrijwilligersprijs

Wat er gedaan wordt in de Trefkoel in Buurse viel zo op, dat de provincie Overijssel de vrijwilligers in het zonnetje wilde zetten.

Tineke Everink-Schutte is penningmeester van het Gemeenschapshuis De Trefkoel in Buurse. Zij heeft zich met alle andere betrokkenen van het Gemeenschapshuis de Trefkoel ingezet voor het creëren van een aangename openbare en gemeenschappelijke ruimte die voor iedereen, jong en oud, toegankelijk zal zijn. Iedereen is welkom en kan meedoen.
De afgelopen jaren hebben ze vaak gehoord dat de kantine van de Trefkoel een open en grote ruimte is, maar dat deze niet volledig tot zijn recht komt, gedateerd is. Er wordt gesproken over een ruimte die warmte, sfeer en gezelligheid mist. Een projectgroep is daarom bezig met plannen om de kantine in een nieuw jasje te steken.

Onschatbare waarde

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De druk op vrijwilligers neemt echter steeds meer toe. De organisaties verwachten dat bestaande vrijwilligers door tijdgebrek, ouderdom en veranderende gezinssituaties steeds vaker stoppen, terwijl nieuwe instroom stokt. Dat vraagt maatwerk en transitie binnen vrijwilligerswerk naar een meer flexibele, geprofessionaliseerde en diverse praktijk. Daarom zet provincie Overijssel zich samen met professionals en organisaties actief in voor het ondersteunen en stimuleren van het vrijwilligerswerk in Overijssel. Dat doen we niet alleen via de Overijsselse Vrijwilligersprijzen die jaarlijks worden uitgereikt als blijk van waardering. Met bijeenkomsten, opleidingen en trainingen krijgen de vrijwillige bestuurders van verenigingen en organisaties en hun vrijwilligers de kennis en kunde in handen voor bijvoorbeeld het vasthouden en werven van nieuwe vrijwilligers, praktijkervaringen uitwisselen met andere besturen, participatie binnen en buiten verenigingen, maar ook een duurzame en bredere inzet van bijvoorbeeld de multifunctionele accommodaties van waaruit organisaties opereren.

Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Overijssel

Volg het Nieuws in Haaksbergen

Kijk meer Video’s uit Haaksbergen

Meer Sport uit Haaksbergen

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Gianluca Lucchetti
Een productie van RTV Sternet