VIDEO Uitreiking Albert Rozema Prijs 2021

De Albert Rozema prijs is bedoeld als stimulans voor eigenaren van historische gebouwen.

Op de geboortedag van Albert Rozema (27 januari 1901), reikte zijn dochter Alberta de Albert Rozema prijs uit aan de eigenaar van het gebouw aan de eibergsestraat 14, voormalige slagerij Averdijk. Dit gebeurde op initiatief van de werkgroep monumenten en archeologie van de Historische Kring Haaksbergen.

De Albert Rozema prijs bestaat uit een schildje met daarop het voormalige winkelpand van Albert Rozema. De prijs is vooral bedoeld als stimulans voor eigenaren van historische gebouwen, om zuinig te zijn op het erfgoed dat aan ons is toevertrouwd door vorige generaties.

De Albert Rozema prijs werd enkele jaren geleden ingesteld op initiatief van Wim Oltwater, toenmalig lid van de werkgroep Monumenten en Archeologie van de Historische Kring Haaksbergen. De werkgroep wil bewoners van Haaksbergen stimuleren om kenmerkende details van hun pand in stand te houden. Wijlen ondernemer Albert Rozema (1901–1982) was het voorbeeld voor de Historische Kring Haaksbergen om voor de naar hem genoemde prijs in aanmerking te komen. Hij was een markante Haaksbergse middenstander die petten maakte en een manufacturenzaak bestierde aan de Spoorstraat 4.

Kijk voor meer informatie op de website van de Historische Kring Haaksbergen

Kijk hier voor meer over Cultuur in Haaksbergen

Kijk hier voor meer Video’s uit Haaksbergen

Camera: Ton Lenderink
Interview: Christa Wensink
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet