VIDEO Uitreiking Albert Rozemaprijs

Alle Haaksbergenaren kunnen nu zien wat er achter de muur aan de Spoorstraat ligt, dankzij de mooie deuren die van het pand van de fam. Jordaan waren.

Op de geboortedag (27 januari) van Albert Rozema, manufacturier in hoeden en petten en dames korsetten, is de jaarlijkse Albert Rozemaprijs door de Historische Kring Haaksbergen aan de Stichting particuliere begraafplaats Haaksbergen en de schenker van de raamroosters de heer Overbeek uitgereikt.
Deze prijs was vooral bedoeld als een waardering aan de bestuurders van de begraafplaats om de particuliere begraafplaats voor het publiek zichtbaar te maken. De begraafplaats was verborgen achter een muur met dichte deuren waar nu raamroosters in zijn aangebracht. En niet zomaar raamroosters. Deze roosters zijn bewaard door de heer Overbeek, zoon van de sloper van het pand van waaruit de raamroosters kwamen. Dit pand stond op de plek waar nu ter Stal en het Kruidvat aan de Spoorstraat staan. Dit was een pand van de firma Jordaan.

Één van de nazaten van de fam. Jordaan, Derk Jordaan nam het mooie tegeltje aan dat bij de prijs hoort. Dit tegeltje zal een mooie plaats krijgen op de muur van de begraafplaats.
De prijs werd uitgereikt door de dochter van de heer Rozema: Alberta Rozema.

Kijk voor meer informatie op de website van de Historische Kring Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Noah Den Ouden
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet