VIDEO Vrijwilligersprijs Overijssel Nienke Schuppers

Nienke Schuppers kreeg dit jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijs voor alles wat ze doet voor de GAP.

Ieder jaar worden er per gemeente vier vrijwilligers aangedragen die een extra blijk van waardering verdienen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. In Gemeente Haaksbergen zijn op maandag 4 december de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Annette Nijhuis.

Werkzaam bij Noaberpoort en buurtsportcoach maar als vrijwilliger in veel initiatieven belangeloos aangesloten, waaronder The GAP. Hoewel Nienke niet uit Haaksbergen komt, zet ze zich met hart en ziel in voor onze samenleving. Deels werk-gerelateerd maar zeker als vrijwilliger. Zo is ze onderdeel van het kernteam van The GAP, het tijdelijke groene ontmoetingspark in het centrum. Daar heeft ze veel doelgroepen in beeld gebracht en haar kennis en netwerk ingezet om die met elkaar te verbinden. Zonder haar zou The GAP niet zijn wat het nu is, want met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen is er veel meer gerealiseerd dan voordien werd bedacht.


Het motto van Nienke is: Hup! Ga eens wat doen!
En dat brengt ze dagelijks in praktijk want ze is ook nog eens coördinator bij Ontmoetingspark De Greune, kan schminken als de beste – bijvoorbeeld bij evenementen en Bloody Hoksebarge – en is buurtsportcoach. Tegen Nienke zeg je gewoon geen nee, en ga je aan de slag. Topmotivator!

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De provincie Overijssel waardeert en stimuleert de Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers enorm. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel, de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt.

Meer cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Finn Pleiter, Leroy Lubbers, Mika Bossink en Noah den Ouden
Interview en montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet