VIDEO Waardige Dodenherdenking Haaksbergen

Hoe kwetsbaar is vrijheid.

Na twee jaar van besloten herdenkingen, kan het in Haaksbergen nu ook weer samen door het bezoeken van de Haaksbergse oorlogsmonumenten en het leggen van bloemen.
De oorlog in Oekraïne laat zien hoe kwetsbaar vrijheid is. Laten we oorlogsslachtoffers blijven herdenken en zo het belang van vrijheid, democratie en onze rechtsstaat uitdragen

De Haaksbergse Dodenherdenking begon dit jaar op woensdag 4 mei om 19.00 uur met een herdenkingsdienst in de Pancratiuskerk. Poëzie, samenzang en een overdenking van dominee Wijnbergen gingen vooraf aan de stille tocht die begon om 19.30 uur voor de Nederlands Hervormde Kerk aan de Jhr. Von Heijdenstraat.
De stille tocht, begeleid met omfloerste trom, verliep via de Von Heijdenstraat, de Sterrebosstraat, de begraafplaats en de Ruisschenborgh naar de Markt.

Na het spelen van de Last Post, twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus, hield Burgemeester Rob Welten toespraak. Vervolgens legde het college van burgemeester en wethouders een krans bij het herdenkingsmonument. Projectkoor Haaksbergen en de Haaksbergse Harmonie verleenden hun medewerking, net als scholieren van het Assink Lyceum en de Anne Frank Realschule uit Ahaus.

Camera: Gert ten Thije & Matthijs Prins
Foto’s: Judith Nijlant
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen