VIDEO Wegwerkzaamheden De Veldmaat

Ook de Veldmaterstraat en de straten er omheen worden toekomstbestendig gemaakt.

Vanaf augustus gaat een aantal wegen in de Veldmaat op de schop. Het gaat om een deel van de Veldmaterstraat, een deel van de Wagnerstraat, Pijperstraat, Bizetstraat, Schubertstraat en de parallelweg van de Veldmaterstraat. De werkzaamheden duren een paar maanden en worden in fases uitgevoerd om overlast te beperken en te blijven zorgen voor een goede bereikbaarheid.

In de Veldmaterstraat wordt vanaf de kruising met de Sweelinckstraat tot en met de kruising met de Wagnerstraat een nieuw riool aangebracht, net als in het aangrenzende deel van de Wagnerstraat tot de Pijperstraat. Het oude rioolstelsel wordt hier vervangen door een nieuw vuilwaterriool en een regenwaterriool. Dit nieuwe stelsel is beter toegerust om de gevolgen van hevige regenbuien op te vangen. De andere straten, Pijperstraat, Bizetstraat, Schubertstraat en de parallelweg van de Veldmaterstraat, zijn ook aan onderhoud toe en krijgen een nieuw een wegdek. De Schubertstraat en de Bizetstraat worden aangepast om hemelwater beter af te voeren, naar de bestaande wadi in de Schubertstraat en later ook naar de toekomstige wadi in de Bizetstraat.

Bereikbaarheid
De Kolenbranderweg krijgt een tijdelijke inrit vanaf de Noordsingel naar de sportverenigingen en aanwonenden, zolang het verkeer er vanaf de andere kant niet in kan. De Chopinstraat wordt vanaf de Hengelosestraat afgesloten. Dit om te voorkomen dat doorgaand verkeer zich vastrijdt en daarmee overlast voor de bewoners veroorzaakt. Bewoners kunnen hun woning gewoon bereiken, behalve wanneer er aan hun eigen straat gewerkt wordt. Buurtbewoners krijgen schriftelijk bericht en met de sportverenigingen aan de Kolenbranderweg is afstemming over de bereikbaarheid.

Meer ondernemen in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV sternet