VIDEO Winnaar voorleeswedstrijd 2022 Haaksbergen

De jury van de voorleeswedstrijd stond weer voor een heel moeilijke keuze.

Voor alle basisscholen is het superspannend of hun schoolkampioen voorlezen ook de beste is van het dorp. Dit jaar konden de kinderen weliswaar weer zelf in theater de Kappen voorlezen uit hun favoriete boek, hun klasgenootjes mochten nog niet in de zaal plaatsnemen. Gelukkig konden ze online de wedstrijd live volgen en zaten dus ook in spanning, voordat de winnaar bekend werd gemaakt.

En dat was Jens, die een heel spannend stuk voorlas uit het boek “Oorlogswinter” van Jan Terlouw. Alle kinderen, die meededen, lazen zo mooi, dat het bijna niet te doen was om een winnaar te kiezen. De jury werd gelukkig ondersteund door 2 leerlingen van het Assink Lyceum, die heel kritisch meeluisterden naar de fragmenten.
Jens mag naar de volgende ronde en gaat dan waarschijnlijk weer een gedeelte uit “Oorlogswinter” voorlezen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

Camera: Kyra Even
Interview: Christa Wensink
Montage: Kyra Even
Een productie van RTV Sternet

Kijk voor meer informatie op de website van de voorleeswedstrijd

Meer over Cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen