VIDEO X-Dance geeft gratis lessen

Wij hebben een kijkje genomen bij de laatste gratis les van X-Dance.

Dansstudio X-Dance biedt al 18 jaar in Twente danslessen aan voor dansers vanaf 2 jaar in verschillende dansstijlen zoals ballet, hiphop, modern en streetdance. De dansschool wordt geleid door Hani Andary en Esmee Cornet, beide professionele uitvoerende dansers afkomstig uit het werkveld. X-Dance biedt een breed en groot aanbod aan voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Of je nu puur voor je plezier bij ons komt dansen of echt verder wilt met je passie, iedereen is welkom.

De afgelopen vijf weken zijn er bij de locatie van X-Dance in Haaksbergen gratis lessen gegeven. De lessen waren bedoeld voor kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar en werden verdeeld in twee groepen. De lessen werden gegeven door Fabienne Leuverink en Mees Broekhuizen. Iedere week werd er gedanst op verschillende soorten muziek en dat was heel leuk om te doen.

Op de avond van de laatste les hebben we ook een interview gehouden met een van de deelneemsters. Vroeger heeft ze regelmatig gedanst. Na een aantal jaren niet te hebben gedanst heeft haar vriendin gevraagd of ze mee wilde kijken met een van de gratis lessen en dat wilde ze wel heel graag.

Kijk voor meer informatie op de website van X-Dance

Camera en montage: Stefan Willems
Interview: Ton Lenderink
Tekst: Jaimy Waanders
Een productie van RTV Sternet