VIDEO Zago voor Turkse en Koerdische specialiteiten

Zago heeft net een nieuwe foodtruck, die wij bezochten in de Textielstraat.

Qais Tahir, oorspronkelijk uit Irak, was net als zijn vader en grootvader, timmerman. Toen hij werknemers een flink eind zag lopen naar het centrum voor een lunchbroodje, en het niet zo goed ging met het bedrijf waar hij als timmerman werkte, bedacht hij een plan.

In een foodtruck bereidt hij nu broodjes donerkebab, durum en ook lahmacum (Turkse pizza). Hij heeft net een nieuwe foodtruck, die wij bezochten in de Textielstraat. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je hier terecht.

Qais vindt het heel fijn om, op steeds een andere plek, voor zijn klanten een lunch te maken. Hij leerde deze gerechten zo lekker te maken van een Tunesische kok, waar hij in dienst was. De broodjes haalt hij elke morgen vers bij een Turkse bakker aan de Haaksbergsestraat.

Qais staat ook in Oldenzaal en Buurse met zijn foodtruck en sinds kort heeft hij zelfs een piepklein pand in Rietmolen, naast het voormalige café Rustoord, waar nu nog alleen gerechten afgehaald kunnen worden. Qais droomt van nog meer vestigingen, ook al heeft hij het nu al heel druk.

Kijk voor meer informatie op de facebook van Zago Catering

Kijk hier voor meer Video’s uit Haaksbergen

Meer over Ondernemen in Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet