Vrijheidsproeverij om te herdenken

Historie, muziek en lekkere hapjes, voldoende om te verbinden en samen de vrijheid te vieren.

Op verschillende plaatsen in Overijssel werden op Bevrijdingsdag zogenaamde vrijheidsmaaltijden gehouden. De Stichting Herdenking & Vrijheid Haaksbergen organiseerde op die dag een Vrijheidsproeverij in de grote theaterzaal van de Kappen. De gemeente Haaksbergen maakte dit mogelijk door een subsidie.

“College van B&W, Gemeenteraad Haaksbergen, Zij aan Zij, Ontmoetingspark de Greune, Haaksbergse Harmonie, Alstätte-Lünten, Oorlogsmonument Buurse, Kleine Kerkje Buurse, Crescendo Buurse, Historische Kring Haaksbergen, Ertugrul Gazi Moskee, Protestantse Gemeente, Voedselbank Enschede-Haaksbergen, Ariënsvereniging, Veteranen, HAVIC Haaksbergse Videoclub, Schaapskooi Haaksbergen, Cultuur Coalitie Haaksbergen en de Stichting Herdenking & Vrijheid Haaksbergen presenteerden dan ook een grote variëteit aan hapjes. Deze groepen zijn een mooie afspiegeling van onze gemeenschap.”

De live muziek is die namiddag verzorgd door het Seniorenorkest en Brasscessity. De Historische Kring vertoonde filmbeelden over Haaksbergen in de oorlog en de bevrijding van de Achterhoek, Haaksbergen en Twente in maart/april 1945.

Het belang van leven in vrijheid werd door burgemeester Welten nog eens benadrukt, nadat Stichting Herdenking en Vrijheid een openingswoord had gedaan.
Al met al een goed moment om gezamenlijk onder het genot van een drankje en verschillende lekkere hapjes met elkaar de vrijheid te vieren.

Meer Cultuur in Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen