Webinar ‘Wearables maken met textiel’ op 16 maart

In de driedelige online webinar-serie ‘Wearables maken’ ontwerp je met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas.

Heb je wel eens nagedacht hoe jouw ideale tas eruit zou moeten zien? Welke vorm en kleur die moet hebben? En wat je ermee wilt uitstralen? Kies je voor je naam, bedrijfslogo, lijfspreuk of favoriete bloem als applicatie? En moet deze dan ook nog licht kunnen geven? In de driedelige online webinar-serie ‘Wearables maken’ ontwerp je met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas. De tas wordt naar jouw ontwerp gelasercut en geborduurd in ons lab en in de laatste sessie door jou zelf in elkaar gezet. Een uitdagende webinar-serie met als resultaat je eigen gepersonaliseerde tas met verlichting! De eerste webinar is 16 maart. De daaropvolgende twee webinars zijn op 20 april en op 18 mei. Op alle drie de data is de webinar van 19.00 tot 20.30 uur.

Lablearning@Home webinars zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de modernste technologieën en de software pakketten die daarbij horen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter, borduurmachine of 3D printer kan meedoen aan de Lablearning@Home webinars. Deze webinars zijn een co-productie van bibliotheken uit Overijssel en Gelderland in samenwerking met Tetem. Hierbij wil Tetem aansluiten op het Textiel Festival Twente, een cultureel festival met als thema textiel waaraan in ieder geval acht musea uit Twente zullen deelnemen.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 15 maart aan voor de webinar-serie (16 maart, 20 april en 18 mei) via d.bekkers@dekappen.nl. Je ontvangt dan een Zoom streaminglink om deel te nemen aan de drie webinars en een overzicht van de helpdeskmomenten voor en na de webinars. Deze webinar is gratis voor de eerste 10 deelnemers uit Haaksbergen! Voor de volgende deelnemers zijn de kosten zijn € 15.- (dit is inclusief 3 webinars, materialen, lasercutten en borduren van het ontwerp en de verzendkosten).

Bekijk meer over theater de Kappen op de website van de Kappen

Volg het laatste nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet