Weer minder meldingen van corona in Haaksbergen

Voor de tweede week op rij had Haaksbergen relatief gezien het minst aantal meldingen van heel Twente.

In de week van van 9 tot en met 15 februari zijn er bij het RIVM twaalf meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er nog eens elf minder dan vorige week. De daling van de afgelopen weken blijft dus doorzetten.

Haaksbergen in Twente en Nederland

Haaksbergen had deze week voor de tweede keer op rij omgerekend het minst aantal besmettingen van heel Twente. Ook lag dit cijfer voor Haaksbergen een stuk lager dan voor heel Nederland (Haaksbergen 49 per 100.000 inwoners, Twente 138, Nederland 140). Hellendoorn had net als vorige week verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Haaksbergenaar heeft weinig getest

Het lage aantal in Haaksbergen wordt wellicht wel deels verklaard doordat de Haaksbergenaar zich de afgelopen twee weken verhoudingsgewijs het minst heeft laten testen in een teststraat van de GGD. Met 327 tests in Haaksbergen is dat 27 procent minder dan dit cijfer vorige week.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 8 tot en met 14 februari door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 12,5 procent positief. Dat cijfer is praktisch gelijk aan vorige week. Het percentage ligt boven het gemiddelde van Nederland (11,5 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 80-plussers. Tot en met 14 februari hebben 14.869 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad. Van hen zijn 2.137 mensen volledig gevaccineerd.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. Het RIVM meldt dat tot en met zondag 14 februari ongeveer 629.000 mensen in Nederland een eerste coronavaccinatie hebben ontvangen. Sinds vorige week ontvangen de eerste zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg en revalidatiezorg de eerste vaccinatie van AstraZeneca. Dat gebeurt ook met verpleeghuismedewerkers die nog niet eerder een afspraak konden plannen.

Check meer coronacijfers over Haaksbergen

Check meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet