Weer wat minder meldingen van corona in Haaksbergen dan vorige week

Haaksbergen blijft onder het Twents gemiddelde.

In de week van van 2 tot en met 8 maart zijn er bij het RIVM 23 meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er zeven minder dan vorige week.

Haaksbergen in Twente en Nederland

Omgerekend waren in Haaksbergen minder meldingen dan in geheel Twente en in geheel Nederland (Haaksbergen 95 per 100.000 inwoners, Twente 121, Nederland 182).

De GGD meldt deze week in drie Twentse gemeenten minder positieve gevallen dan in Haaksbergen. Losser had de minste meldingen van positief geteste inwoners. Wierden lost Hellendoorn na weken af als gemeente met verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Aantal tests op Haaksbergenaren deze week gemiddeld voor Twente

Ruim 280 Haaksbergenaren hebben zich afgelopen week laten testen in een teststraat van de GGD. Dat is praktisch gelijk aan vorige week en gemiddeld ten opzichte van de andere Twentse gemeenten.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 1 tot en met 7 maart door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 6,6 procent positief. Dat cijfer ligt ruim een procent lager dan vorige week. Het ligt onder het gemiddelde van Nederland (8,1 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 80-plussers. Tot en met 8 maart hebben 30,089 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad. Van hen zijn 6.324 mensen volledig gevaccineerd.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. De rijksoverheid geeft een berekend aantal gezette prikken van 1.620.090 voor heel Nederland, tot en met 7 maart.

Bekijk meer coronacijfers over Haaksbergen

Bekijk meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet