Wegwerkzaamheden Hengelosestraat 10-21 juni

Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 21 juni zijn er werkzaamheden aan het asfalt van een deel van de Hengelosestraat.

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is de weg in die periode afgesloten voor verkeer. De wegafsluiting begint net na de rotonde bij restaurant Ninety. Verkeer richting Beckum en Hengelo wordt omgeleid via de N18.

De omleidingsroute is via borden te volgen. In deze periode rijdt de bus naar Hengelo een andere route. De haltes aan de Hengelosestraat vervallen. Er komt een tijdelijke halte aan de Goorsestraat net na de Benninkrotonde.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Provincie Overijssel. Hierna het persbericht van de provincie.

Verkeershinder in verband met groot onderhoud N739 tussen komgrens Haaksbergen en viaduct over de N18

De provincie Overijssel gaat maandag 3 juni tot en met vrijdag 21 juni groot onderhoud uitvoeren aan de N739 tussen de komgrens Haaksbergen en het viaduct over de N18. Naast het vervangen van het asfalt worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de fietspaden.

Noodzaak tot onderhoud

De N739 wordt intensief gebruikt door zowel auto- als vrachtverkeer. Daardoor raakt het wegdek na verloop van jaren in een steeds slechtere toestand. Om de weg weer in goede conditie te brengen voeren we regulier groot onderhoud uit. Dit bestaat uit het verwijderen van bestaand asfalt en het aanbrengen van twee lagen nieuw asfalt. Na dit groot onderhoud kan het gerepareerde stuk N739 weer jaren mee zonder tussentijdse grote reparaties.

Verbetering verkeersveiligheid

Naast het genoemde onderhoud aan het asfalt investeert de provincie Overijssel in het verbeteren van de verkeersveiligheid door de fietspaden te verbreden.

Fasering en omleidingsroutes

De onderhoudswerkzaamheden voeren we in twee fases uit.

Fase 1

De werkzaamheden starten op maandag 3 juni tot en met maandag 10 juni met het vernieuwen van de fietspaden. Het verkeer op de hoofdrijbaan kan met een snelheidsbeperking deze werkzaamheden passeren. Fietsers worden omgeleid over bedrijventerrein Stepelo (Bouwstraat en Smederijstraat).

Fase 2

Fase 2 start op maandag 10 juni tot en met vrijdag 21 juni. De N739 zal dan afgesloten worden voor al het doorgaande verkeer met uitzondering van fietsers. Het verkeer tussen Hengelo/Beckum en Haakberen zal worden omgeleid via de A35 en de N18. Nood en hulpdiensten blijven altijd doorgang behouden.

Openbaar vervoer

Gedurende 2 weken van maandag 10 juni tot met vrijdag 21 juni zal de bus een aangepaste route gaan rijden. Er wordt een tijdelijke bushalte ingericht ter hoogte van de rotonde Goorsestraat. Informatie over de gewijzigde route van de bus wordt aangegeven in de betreffende bushaltes.

Advies aan weggebruikers

Houd rekening met verkeershinder.
Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.
Volg de aanwijzingen van verkeerscoaches op.

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Foto: Matthijs Prins
Eindredactie: MIchel van der Voort
Een productie van RTV Sternet