Wekelijkse vredesklok en gebedsmoment Oekraïne-oorlog

https://www.pkn-haaksbergen.nl/

Protestantse Gemeente start initiatief voor wekelijks vredesgebed voor Oekraïne, in de hoop dat andere geloofsgroeperingen mee gaan doen.

Zolang de oorlog in Oekraïne duurt wil de Protestantse Gemeente elke vrijdagmorgen van 11:45 – 12:00 uur de kerkklok luiden waarvan de randtekst luidt: ‘Och mocht ik eens met mijn geschal verkondigen oprechte vrede overal’. Aansluitend wordt er in de kerk een gebedskring gevormd waarin het Coventrygebed centraal staat. Het gebedsmoment duurt zo’n 10 minuten. Het is het voornemen om dit gebedsmoment vol te houden zolang de oorlog in Oekraïne duurt.

De ontzetting over de oorlog in Oekraïne overstijgt alle levensbeschouwelijke grenzen. Daarom is de Protestantse Gemeente in overleg met de synagoge, de moskee en andere kerkgenootschappen in Haaksbergen om dit initiatief gezamenlijk te maken. Zulk overleg kost tijd. Dat is begrijpelijk en ook van belang. Aan de andere kant ontbreekt die tijd nu.

Daarom begint de Protestantse gemeente in de hoop dat andere geloofsgroeperingen mee gaan doen. “Het zou mooi zijn als het gebedsmoment dan gaat rouleren over verschillende gebedshuizen. Het zou nog mooier zijn als de vrede dit initiatief sneller inhaalt dan dat het georganiseerd is.”

Vrijdagmorgen 4 maart 12:00 uur gaat het wekelijkse vredesgebed van start in de kerk aan de Jhr von Heijdenstraat 4. Iedereen is welkom. De bijeenkomst duurt een kleine 10 minuten. Als dit initiatief zich verbreedt zoekt de Protestantse Kerk daarover natuurlijk de publiciteit. Tot nader aankondiging is het wekelijkse vredesgebed op vrijdagmorgen 12:00.

Op woensdagmiddag 2 maart van 17:15 – 17:30 uur maart hebben op initiatief van de landelijke Raad van Kerken kerkklokken in heel Nederland ook geluid als éénmalige oproep om stil te staan bij de ‘verwarrende en angstige gebeurtenissen’ in Oekraïne.

Kijk voor meer informatie op de website van de Protestantse Gemeente

Volg het nieuws in Haaksbergen