Welkom in vernieuwd museum Buurtspoorweg

Al bij binnenkomt waan je je in vroegere tijden.

A.s. Zondag 3 april start het seizoen voor Museum Buurtspoorweg en opent zij haar deuren weer voor publiek. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwing van het programma. Zo kan het publiek straks terecht in een compleet vernieuwde museumwinkel met Toeristisch Informatie Punt én gaat ze voor het allereerst kennis maken met stationschef Laponder. Hiermee is een museale ontwikkeling in gang gezet die de komende jaren verder wordt uitgebouwd en waarmee een bezoek aan Museum Buurtspoorweg meer dan ooit een echte beleving wordt.

Ga terug in de tijd

Als bij binnenkomt waan je je in vroegere tijden en ervaar je de bijzondere verhalen van de lokale spoorwegen op een levendige manier. Stationschef Laponder neemt je direct mee in de boeiende wereld van het lokaalspoor en vertelt je wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. Zo maak je kennis met een unieke verzameling spoorwegmaterieel, ontdekken kinderen tijdens een speurtocht samen met Jack de stationskat op geheel eigen wijze alle geheimen van het museum én maak je als kers op de taart een onvergetelijke stoomtreinrit.

Vertrekken kan weer vanaf beide stations (Haaksbergen en Boekelo). Deze stations worden verbonden door een stuk lokaalspoorweg dat een belangrijk onderdeel van de industriële ontwikkeling van de regio Twente tastbaar maakt. Gepassioneerde vrijwilligers houden de bijzondere museumcollectie in stand en brengen gedurende je bezoek het verhaal tot leven.

Bijzondere evenementen en activiteiten

Buiten de reguliere rijdagen om organiseert Museum Buurtspoorweg ook in 2022 weer verschillende evenementen. Zo kunnen kinderen op 1e en 2e Paasdag eieren zoeken op station Haaksbergen, worden alle rijvaardige stoomlocomotieven ingezet tijdens een uitgebreide dienstregeling op Hemelvaartsdag én kun je deze dag een rondrit maken in een nostalgische bus of met paard en wagen, kunnen LEGO-liefhebbers hun hart ophalen op 2, 3 en 4 augustus en wordt alles uit de kast gehaald tijdens de Najaarsstoomdagen op zaterdag 15 en zondag 16 oktober. Daarnaast kun je op een aantal zondagen een rit maken in de bijzondere WISMAR Railbus, staan er gedurende het seizoen weer smakelijke ritten met de Culi Express gepland, kun je met je bedrijf of familie je eigen trein huren én is het mogelijk om zelf voor een dag machinist te zijn.

Perronkaart, Familiekaart en Museumkaart

Een kaartje voor een museumbezoek inclusief stoomtreinrit geldt vanaf dit seizoen weer als dagkaart. Je hoeft dus niet meer voor een specifiek tijdslot te boeken, maar kunt op de dag van je bezoek met hetzelfde kaartje zoveel stoomtreinritten maken als je wilt. Naast de reguliere tickets heeft Museum Buurtspoorweg ook een perronkaart voor een museumbezoek zonder treinrit en een familiekaart, geldig voor maximaal 5 personen. Museumkaarthouders bezoeken ons museum nog steeds gratis.

Kijk voor meer informatie op Museumbuurtspoorweg.

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen