Wie verdient volgens u een lintje?

Kent u iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Iemand die iets bijzonders heeft gedaan, die altijd klaarstaat voor anderen? Echt zo iemand die door jarenlang vrijwilligerswerk een grote bijdrage levert aan de maatschappij? Dan kunt u die persoon tot en met vrijdag 7 juni 2024 voordragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Voordat iemand een Koninklijke onderscheiding krijgt is een lange weg afgelegd. Een weg die wel wat vraagt van de aanvragers en mensen die de aanvraag ondersteunen. Wilt u een aanvraag indienen voor zo’n onderscheiding? Bijvoorbeeld voor iemand die zich jarenlang vrijwillig ergens voor heeft ingezet? Dat begint met het benoemen van alle activiteiten en de periodes van die activiteiten. Deze activiteiten worden toegelicht en verduidelijkt door mensen die de aanvraag ondersteunen.

Het begint met uw aanvraag

Het voorstelformulier kunt u invullen op lintjes.nl. Daarna maakt u een afspraak met de kabinetsmedewerker van de burgemeester. Samen bekijken jullie de aanvraag en dan volgen eventuele aanvullingen. En dan begint het lange wachten. En . . . mondje dicht, want zo’n lintje is en blijft natuurlijk een verrassing. U krijgt automatisch een bericht als het Koninklijk besluit getekend is.

Wacht niet te lang

De meeste koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de Algemene Gelegenheid, ook wel de lintjesregen genoemd. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen van 2025 uiterlijk vrijdag 7 juni 2024 worden ingediend bij de burgemeester.

Bijzondere verdiensten

Een lintje is er natuurlijk niet zomaar voor iedereen. Er zijn voorwaarden aan verbonden. Meer informatie over koninklijke onderscheidingen is te vinden op www.haaksbergen.nl of op www.lintjes.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Angélique Karnebeck (kabinetszaken), a.karnebeck@haaksbergen.nl of 06 – 41 59 20 57.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website Lintjes.nl

Volg het nieuws uit Haaksbergen