Wie wordt voorleeskampioen van Haaksbergen?

De zoektocht naar de voorleeskampioen van Haaksbergen gaat dit jaar wel iets anders dan anders.

Geen betere tijd om lekker te lezen dan nu, met de lockdown en avondklok. Maar voorlezen? Dat is een ander verhaal. Zeker voor publiek. Dat weerhoudt Bibliotheek Haaksbergen er niet van om ook dit jaar gewoon weer op zoek te gaan naar dé voorleeskampioen van Haaksbergen.

Dat gaat dit jaar alleen wel iets anders dan anders. De negen schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen niet meer live voor de ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en vrienden in De Kappen, maar hebben dat al gedaan voor de camera van RTV Sternet. Daar zijn filmpjes van gemaakt die woensdag 17 februari allemaal worden bekeken en beoordeeld door een driehoofdige jury.

De filmpjes en jurering zijn woensdag vanaf 15.00 uur te volgen via de mediakanalen van de omroep. Een uur later wordt live de voorleeskampioen van Haaksbergen bekendgemaakt. Die mag dan naar theater De Kappen komen om de oorkonde en een cadeautje op te halen. Maar minstens zo belangrijk: zij of hij plaatst zich daarmee voor de regionale finale van de Voorleeswedstrijd op 6 maart in Oldenzaal. Deelnemers zijn de voorleeskampioenen van St. Bonifaciusschool uit St. Isidorushoeve, basisschool Buurse, basisschool Pius X, Montessorischool Haaksbergen, Paus Joannesschool, basisschool Op den Akker, St. Bonifatius Haaksbergen en basisschool Honesch.

Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Voorleeswedstrijd

Volg het Nieuws over Haaksbergen

Kijk hier voor meer Cultuur in Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet