Winter Games in Haaksbergen voor jongeren op 27 februari

Een unieke samenwerking van TVV, Bon Boys, Get Real Fit, Buurtsportcoach Haaksbergen en Skillz jongerenwerk.

Kijken naar wat wél kan. Dat doen deze Haaksbergse organisaties. In deze coronatijd horen jongeren vooral wat er allemaal niet mag én kan. Middelbare scholen zijn nog gesloten en jongeren zijn beperkt in hun ontmoetingsmogelijkheden. Om jongeren elkaar te laten ontmoeten én om ze in beweging te brengen, nam Skillz jongerenwerk (onderdeel van sociaal werkorganisatie Wijkracht) het initiatief voor de Winter Games.

Zaterdag 27 februari

Op zaterdag 27 februari tussen 14.00 en 17.00 uur vinden de Winter Games plaats op ontmoetingspark De Greune. Jongeren van 12 tot en met 17 jaar mogen dan vier verschillende sporten uitoefenen. Het gaat om voetbal, padel, bootcamp en archery tag.

Padel en archery Tag, wat is dat?

Bij voetbal en bootcamp heeft iedereen wel een idee hoe dit gaat. Voor padel en archery tag misschien niet. Padel is een mix van tennis en squash. Het is een sport die je alle seizoenen kan spelen. Archery tag is het alternatief van paintball. In een veld ga tegenstanders met pijl en boog elkaar te lijf. Uiteraard veilig, want op de peil zit een soort zandzakje. Hierdoor doet het geen pijn als iemand geraakt wordt.

Aanmelden

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar mogen meedoen. Aanmelden kan via de website www.jonginhaaksbergen.nl/wintergames. Meedoen kost jongeren niets.

Samenwerking

Dankzij de samenwerking van Skillz jongerenwerk,TVV, Bon Boys, Get Real Fit en Buurtsportcoach Haaksbergen is het mogelijk om deze dag een mooi aanbod op een buitenlocatie aan te bieden. Er is voldoende begeleiding. Uiteraard gelden ook hier de coronamaatregelen. De organisatie vraagt jongeren thuis te blijven als ze klachten hebben. Verder houdt iedereen afstand van elkaar en worden spullen gedesinfecteerd bij spelwissels.

Kijk voor meer informatie op de website van Skillz Haaksbergen

Volg de Sport in Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet