Word bijengastdocent voor basisscholen in je omgeving

De Bijenbeweging Overijssel zoekt vrijwilligers.

Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. Jonge kinderen en hun omgeving willen we hierbij graag betrekken en daarom organiseren we dit jaar de actie ‘Scholen voor Bijen’.

Scholen voor Bijen
Sinds 2019 benaderen we alle basisscholen in Overijssel. Zij kunnen lesmateriaal bestellen, we zenden bollenpakketten naar 50 scholen en naar 125 scholen biologisch bloemenzaad én bieden scholen de mogelijkheid om een gastdocent aan te vragen. Voor dit laatste hebben wij jouw hulp nodig!

Word ook bijengastdocent!
Ben jij net als wij gefascineerd door bijen en andere bestuivers? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs in jouw omgeving? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Je geeft lessen in de klas en in het veld en daarbij maak je gebruik van een veelheid aan prachtige lesmaterialen aangeboden door de Bijenbeweging. In de eerste helft van september organiseren we een speciale training van twee maal 2 uur. Het eerste deel van de training gaat over de wilde bij, waarbij een ervaringsdeskundige van EIS kenniscentrum voor insecten betrokken is. In het tweede deel van de training komt de didactiek aan bod.

Meer weten?
Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Angelien Hoppen van de Bijenbeweging Overijssel door een mail met telefoonnummer te sturen naar hoppen@natuurenmilieuoverijssel.nl

Meer informatie over de Bijenbeweging Overijssel staat op de website van Natuur en Milieu Overijssel.

Volg het nieuws in Haaksbergen