Word digitaler bij de Bibliotheek

Inloopspreekuren, trainingen en cursus.

Het afgelopen jaar heeft u steeds meer te maken gehad met digitale zorgdiensten en wordt er van u verwacht uw online zorgtaken zelf te kunnen regelen. Voor veel mensen is het lastig deze ontwikkelingen bij te benen of ze hebben geen ervaring met computers en apps op de telefoon. Voor hen starten we in samenwerking met de zorgprofessionals in Haaksbergen en Stichting Digisterker een inloopspreekuur en trainingen, waar vrijwilligers van de Bibliotheek Haaksbergen u op weg helpen.

Vanaf maandag 6 september bent u wekelijks welkom tussen 9.30 en 11 uur op het ontwikkelplein in de bibliotheek tijdens het inloopspreekuur Digitale zorg en Digihulp. U kunt terecht met vragen als “Hoe maak je digitaal een afspraak met de huisarts?”, “Hoe zie ik mijn lab resultaten in?”, “Hoe log ik in voor een e-consult?’, “Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?”, “Hoe downloadt ik mijngezondheid app” etc. Maar ook voor vragen over het gebruik van uw laptop, tablet en telefoon. Hoe verstuur ik een foto bij een mail, hoe download ik een formulier of hoe kan ik mijn computer opschonen.

Daarnaast kunt u meedoen aan één van de Digivitaler trainingen om het digitale contact met uw huisarts, het ziekenhuis, de apotheek etc. nog beter eigen te maken.

Op 6 oktober starten we een combinatiecursus: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur gaat u aan de slag met de computer en het internet. Wij leren u omgaan met de computer en met de digitale overheid. U leert een website opzoeken, een digiD aanmaken en gebruiken, de website van de gemeente Haaksbergen bezoeken, en ook videobellen met uw huisarts of het maken van een corona afspraak komt aan bod. De cursus duurt t/m 9 maart. Dit geeft u de kans om in een periode van 19 weken intensief met de computer te werken en zo te leren omgaan met de digitale overheid. Deze cursus bestaat uit eigenlijk uit drie cursussen: Klik&Tik, Digisterker “werken met de digitale overheid” en Digivitaler.

Meer informatie of aanmelden voor trainingen of een cursus kan via onze website https://www.bibliotheekhaaksbergen.nl/agenda, via het inschrijfformulier of cursusboekje verkrijgbaar bij de informatiebalie in de foyer van De Kappen of telefonisch bij Danielle Bekkers op telefoonnummer 053-5730200.

Kijk voor meer informatie op de website van de Bibliotheek Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen