Workshops techniek tijdens de meivakantie in De Kappen

Tijdens de meivakantie houdt De Kappen workshops techniek. Niet online, maar gewoon fysiek in De Kappen!

Op maandag 26 april, woensdag 28 april en donderdag 6 mei is er voor jong en oud van alles te doen. Toon je technische skills, met of zonder je ouders en verbaas iedereen! De kosten voor deelname bedragen 5 euro per kind per workshop.

Maandag 26 april: Robothand & Flashlight

Iets vastpakken, aanwijzen of iemand een groot compliment geven met een dikke duim omhoog: met je vingers kun je van alles doen. Dit kun je met papier, rietjes en een touw heel goed zelf namaken! Of heb je meer zin in het maken van een flashlight (een soort zaklamp) om je feestje nog leuker, spannender of gezelliger te maken? Het kan allebei op maandag 26 april. Beide workshops zijn geschikt voor kindern van 8 tot en met 12 jaar. Er kunnen maximaal acht kinderen aan mee doen.

Woensdag 28 april: Programmeren voor Dummies

Met de jonge techneuten van 4 tot 6 jaar gaan we een cubetto maken. Dit is een vierkant robotje op wielen. Je kunt hem aansturen met het speciale controlebord. Het controlebord is een computer waarop commando’s gelegd kunnen worden. Zo maken kleuters al kennis met de basis van coderen en programmeren. Met de bijbehorende speelmat wordt Cubetto een ondernemende robot met een missie.

Met de kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 9 jaar gaan we een mTiny maken. Dit is een robotpanda (en een kat/hond/haan…) op wieltjes die je kunt aansturen met een speciale pen. Het is een kleine computer die commando’s uitvoert en kinderen leert over coderen en programmeren. Tegelijkertijd is het een knuffelbeer die lacht en huilt en pianospeelt of meedoet met spelletjes.

Bij deze workshops op 28 april mogen ouders aanwezig zijn. Er zijn twaalf deelnemers mogelijk (inclusief ouders).

Donderdag 6 mei: Kunstmatige robot & Flashlight

Een kunstige robot is een versierd bibberbotje bestaande uit een motortje, een batterij, elektriciteitsdraden, kroonstenen en tie wraps. Als je de stroomkring aansluit bibbert het botje vanzelf. Ook krijg je op donderdag 6 mei opnieuw de kans om een flash light te maken. Je maakt een circuit met een LED-lampje dat van kleur verspringt. Het licht wordt gereflecteerd in je zelfgemaakte reflector en verlicht zo de hele kamer! Of maak er een projectie mee op de muur. Beide workshops zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en er zijn per workshop acht deelnemers mogelijk.

Aanmelden

Doe je mee? Meld je dan aan via d.bekkers@dekappen.nl o.v.v. de naam van de workshop, je naam, e-mailadres en je telefoonnummer. Vanwege corona en de bijbehorende maatregelen is het mogelijk dat één of meerdere workshops niet doorgaan. In dat geval wordt je door ons gebeld.

Bekijk de website van theater De Kappen

Volg het culturele nieuws uit Haaksbergen

Bekijk het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet