Workshops van Tetem bij Maakplaats De Kappen

Er komen in juni en juli weer leerzame activiteiten aan binnen Maakplaats de Kappen.

Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via deze Maakplaatsen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen!

Online Kidslab workshop: Elektronische (vakantie)wenskaart: 19 juni van 15.00 uur tot 16.30 uur

Ga je deze zomer op vakantie of wil je iemand een fijne vakantie wensen? Maak dan een eigen elektronische vakantiekaart. Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen vakantiekaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Naar wie ga jij de vakantiekaart toesturen? Na aanmelden ontvang je de Zoomlink. Het Make-it-kit pakketje kun je bij de bibliotheek ophalen.

Online Kidslab workshop: Zonnecellen: 3 juli van 15.00 uur tot 16.30 uur

Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie! Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Bouw een zonnecel met losse elektronica-onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Na aanmelden ontvang je de Zoomlink. Het Make-it-kit pakketje kun je bij de bibliotheek ophalen.

Workshop High Tech Ukkieprogrammeren: mTiny: 12 juli van 10.00 uur tot 11.00 uur

Vanaf 7 tot en met 9 jaar gaan kinderen aan de slag met robot mTiny. Met behulp van een tikpen als programmeerhulpmiddel trainen kinderen hun logisch denken en het vermogen om problemen op te lossen. Kinderen verdiepen zich in de wereld van het programmeren met behulp van codekaarten en thematische kaartblokken – interactieve en vermakelijke spelletjes stimuleren hun interesse in exploratie en ontwerp. Deze workshop is in de Kappen.

Workshop High Tech Ukkieprogrammeren: Cubetto : 12 juli van 11.15 uur tot 12.00 uur

Wist je dat kinderen vanaf 3 jaar al kunnen leren programmeren? Tegenwoordig zijn computers en robots niet meer weg te denken uit ons leven. Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van 4 tot en met 6 jaar al de basisstappen. Deze vriendelijke houten robot maakt spelenderwijs leren programmeren mogelijk. Door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen, laten de kinderen de Cubetto de door hun bepaalde route, rijden. Cubetto wordt geprogrammeerd door te spelen met kleurrijke delen, en niet digitaal via de computer. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen zonder te hoeven lezen. Leer door te spelen! Zes Kinderen uit Haaksbergen en een begeleider kunnen deelnemen. Deze workshop is in de Kappen.

Aanmelden

Je meld je aan door je voornaam, achternaam, adresgegevens, e-mailadres en naam van de workshop te mailen naar d.bekkers@dekappen.nl. Doe dit snel, want voor een beperkt aantal kinderen uit Haaksbergen is er plek. Na aanmelden ontvang je de gratis Zoomlink en verdere informatie en materialen. De Kosten bedragen 5 euro per kind per workshop en dienen gepind te worden bij ophalen van de materialen of voor aanvang van de workshop.

Lees meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet