Zaterdag 30 mei: Kaarsje branden in de kerkVeel mensen, niet alleen kerkleden, ervaren het als een gemis dat alle kerkdeuren al zolang gesloten zijn. De drie christelijke geloofsgemeenschappen van Haaksbergen hebben in deze coronatijd  de handen ineengeslagen. Zij organiseren een gezamenlijk en bijzonder Pinkstermoment. Dankzij de grote sociale terughoudendheid in maart en april  is de coronauitbraak sterk teruggedrongen. We willen vieren dat we dit met vereende krachten bereikt hebben.  Natuurlijk zijn en blijven er ook zorgen. Aan die pijn en moeite gaan we evenmin voorbij.

Zaterdag 30 mei gaan de kerkdeuren van de Protestantse Kerk aan de Jhr von Heijdenstraat  voor iedereen open. We houden vanzelfsprekend rekening met de Coronavoorschriften. Wie wil kan tussen 12:00  en 16:30 de kerk in om  een kaarsje te branden en een moment te verstillen. De één zal met het branden van een kaarsje zijn hoop uitdrukken, een ander haar goede moed, weer iemand anders wil misschien zijn zorg(en) achterlaten in de kerkruimte. Al die vlammen samen vormen een Heilig Vuur van verlangen en goede wil. De kerk aan de Jhr. von Heijdenstraat 8 is za. 30 mei  van 12:00 – 16:30 uur toegankelijk.  

Zondag: oecumenische gebedsdienst
‘Heilig Vuur’ is niet alleen het thema van deze kerkopenstelling op zaterdag 30 mei, maar ook  van een oecumenische gebedsdienst die op zondag 31 mei (Pinksterzondag)  vanaf 10:00 uur  meegevierd kan worden op het tv kanaal van de samenwerkende Twentse omroepen

Uitzendfrequenties:
Ziggo digitaal: kanaal 40
KPN Glasnet: kanaal 50
KPN IPTV: kanaal 1317
Glashart Media: kanaal 2023

Live stream:    facebook.com/rtvsternet
http://enschede.1twente.nl of 1twente.nl

In die oecumenische gebedsdienst geven Margot Dijkman (pastoraal werken van R.K. Parochie St Fransiscus), Dick Dragt (oudste van de Joshuagemeente) en ds. Job Stein (voorganger van de Protestantse Gemeente Haaksbergen-Buurse) uitdrukking aan de kracht van de Liefde die ons ook in barre tijden op koers houdt in dit bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *