Zoutwinningsbedrijf Nobian organiseert informatieavond over winning in Haaksbergen

Nobian wil uitleggen dat veilige zoutwinning mogelijk is.

Nobian Industrial Chemicals B.V., het bedrijf dat zout wint in Twente, wil nu ook in Haaksbergen aan de slag. Als reden geeft het bedrijf dat dat in Haaksbergen veiliger (met minder boringen) kan dan in de rest van Twente:
“Nobian streeft naar een veilige zoutproductie in Twente voor de lange termijn. Aansluitend op eerdere berichtgeving is Nobian om die reden voornemens om zout te winnen in Haaksbergen. Door de dikkere zoutlaag in Haaksbergen kan een veilige zoutwinning immers met een beperkter aantal boringen worden bereikt dan in het huidige wingebied.

In vervolg op de inloopavond van 26 april j.l. wordt er een plenaire informatieavond gehouden waarin Nobian de aanwezigen verder wil bijpraten over de vergunningsaanvragen die ze heeft gedaan om te mogen boren.

Deze avond is: Woensdag 1 Juni 2022; 19.00-21.00 uur
Locatie: Gemeenschapshuis St. Isidorushoeve, ’t Meuken, Beckummerweg 11, 7482 ST Haaksbergen

Nobian: “Wij begrijpen dat u vragen heeft over het project, over wat u er van merkt en wat dit doet met de omgeving. Er is voldoende ruimte om deze vragen te beantwoorden. Wij vragen alle geïnteresseerden om zich aan te melden via contact.hengelo@nobian.com.”

Kijk voor meer informatie op de website van Nobian

Volg het nieuws uit Haaksbergen